04 april
2016

Willen deelnemen aan de verandering

Als iemand zich bewust is van het waarom van de verandering kan hij besluiten om de verandering te ondersteunen en er aan deel te nemen. Let wel, meer bewustwording leidt niet zomaar tot willen meedoen.

Daar is namelijk voor nodig dat de redenen voor de veran-dering vertaald worden naar motieven voor de individuele medewerker en het onderdeel van de organisatie waar hij deel van uitmaakt.

Zijn er voordelen te verwachten of kan er een prestatie worden neergezet? Is het prettig of interessant om er bij te horen? Is iemand dat aan zijn stand verplicht? Wordt er een ‘persoonlijk’ appèl gedaan op iemands kennis of talenten? 

Heeft de medewerker vertrouwen in de leider die het voortouw neemt? Wat zijn de sancties of wat is de impact als iemand besluit niet mee te doen?

Sponsoren, management en coaches maar ook informele leiders kunnen een belangrijke rol spelen bij het creëren van commitment in de organisatie. Ook het betrekken van medewerkers bij ontwikkeling en keuzes bevordert participatie.

Echter er is ook vrees voor het onbekende en een gevoel van veiligheid bij dat wat men gewend is. Als de vraag ‘what is in it for me?’ niet beantwoord kan worden, kande wil niet gewekt worden.

Hoe staat het met het commitment en de motivatie van jouw medewerkers? Hoe weet je dat? Hoeveel doe je eraan om dat hoog te houden? Weten jouw medewerkers wat de verandering voor hen met zich brengt?

Download hier de pdf

Terug naar overzicht

Move Beyond

Ridderstraat 88
4902 AC Oosterhout
Nederland / The Netherlands

Tel: +31 (0)162 571536
info@movebeyond.nl
Routebeschrijving