21 maart
2016

Rolhygiëne: weten wat je rol is en het doel van het spel

Je kunt een organisatie vergelijken met het theater. Ieder heeft zijn of haar eigen rol die wisselwerking heeft met de rollen van anderen. Zo’n rol krijg je passend bij je kennis, vaardigheden, kunde en persoonlijkheid. Iedere rol kent zijn eigen verantwoordelijkheden en bevoegdheden die nodig zijn om die rol optimaal te vervullen.

Hoe vaak zie je niet dat medewerkers uit hun rol stappen, zich mengen in de zaken van anderen of er een mening over ventileren terwijl ze er niet over gaan.

Net zo vaak als dat je ziet dat medewerkers hun rol niet pakken, wegduiken voor verantwoordelijkheden of op de tribune plaatsnemen.

Een ander fenomeen is dat er altijd mensen zijn die de gaten dichtlopen die andere laten vallen en die zo – met de beste bedoelingen vaak – de ongewenste situatie in stand houden.

Als mensen zich niet houden aan de verantwoordelijkheden en bevoegdheden van hun rol, ontstaat er ruis. En het dealen met of wegwerken van ruis kost (onnodige) tijd en energie.

Weten wat je eigen rol is, wat die van anderen is en hoe de interactie moet verlopen tussen die rollen noemen we rolhygiëne. Rolhygiëne is er proactief voor zorgen dat de rolverdeling zoals die is ontworpen ‘gezond’ blijft en niet vervuild raakt door ruis.

Is er rolhygiëne in jouw organisatie? Stap jij wel eens uit je rol? Hoe vaak loop jij gaten dicht die anderen laten vallen?

Download hier de pdf

Terug naar overzicht

Move Beyond

Ridderstraat 88
4902 AC Oosterhout
Nederland / The Netherlands

Tel: +31 (0)162 571536
info@movebeyond.nl
Routebeschrijving