16 december
2016

Er vloog een meeuw voorbij

Ken je het gevoel dat er een ‘meeuw’ voorbij komt die even iets in je project dropt, om vervolgens weer door te vliegen? Die ‘meeuwen’ zijn over het algemeen vertegenwoordigers uit de hogere regionen van de organisatie die hun topic nadrukkelijk onder de aandacht willen brengen, zonder de discussie erover te hoeven voeren.

Ik wil …
Ik vind dat we …
We moeten absoluut …

Soms doen ze dat omdat ze zelf niet verantwoordelijk (willen) zijn, maar toch hun stempel willen drukken. Soms doen ze het om hun topic hoger op de prioriteitenlijst te krijgen. En heel soms zijn ze gewoon enthousiast zonder zich bewust te zijn van de gevolgen.

Immers, in je project kun je moeilijk om zo’n ‘dropping’ heen, zeker als die van hogerhand komt. Dus zul jij in actie moeten komen (pro of contra) met het risico dat een eventuele controversiële uitkomst op jouw conto komt te staan.

De meeuw herinnert zich in de praktijk namelijk niet altijd waar hij wat heeft gedropt en kan zich altijd beroepen op een andere bedoeling

Vragen welke impact gewenst is helpt, evenals vragen naar wat iemand echt wil en bedoelt. Steeds weer alle relevante discussies open op tafel leggen met een hoge mate van transparantie, zorgt voor optimale helderheid, draagvlak en commitment.

Heb jij ook meeuwen in je omgeving? Hoe ga jij daar mee om? Hoe vaak speel je zelf voor meeuw? 

Download hier de pdf.

Terug naar overzicht

Move Beyond

Ridderstraat 88
4902 AC Oosterhout
Nederland / The Netherlands

Tel: +31 (0)162 571536
info@movebeyond.nl
Routebeschrijving