27 januari
2017

Onder druk wordt lang niet alles vloeibaar!

‘Onder druk wordt alles vloeibaar’ is een vaak gehoord geluid als er betere resultaten geboekt moeten worden. Soms werkt het inderdaad zo dat onder verhoogde druk het onmogelijke mogelijk wordt. Zeker als het gaat om eenvoudige ‘straight forward’ werkzaamheden..

Deze aanpak levert echter in veel andere gevallen juist het tegenovergestelde op, met name in situaties waarin van medewerkers conceptueel en creatief denken gevraagd wordt.

Daniel Pink zet in zijn boek Drive uiteen waar mede-werkers, vooral professionals, hun motivatie vandaan halen. Dat zijn (naast een marktconform salaris) van:

  • zelfstandig kunnen werken,
  • beter worden in wat je doet en
  • iets doen dat daadwerkelijk waarde toevoegt.

Het opvoeren van de druk bij werknemers met complexe en hoogwaardige werkzaamheden, creëert in het beste geval volgzaamheid en dienstbaarheid en in het slechtste geval weerstand, onverschilligheid en ‘under performance’.

Het is belangrijk om de intrinsieke motivatie van die medewerkers te versterken, in plaats van die de kop in te drukken. Faciliteer dat ze doen waar ze goed in zijn en geef ze de ruimte om nòg beter te worden. Als medewerkers gerespecteerd en serieus genomen worden, als mens en als professional, is er niet veel meer nodig om succesvol te zijn.

Voer jij de druk wel eens op? Werkt dat? Durf jij het aan  om je medewerkers zelfstandig oplossingen te laten zoeken? Hoeveel controle heb jij nodig om zelf te kunnen functioneren?  Benut jij het potentieel van jouw mede-werkers ten volle?

Download hier de pdf.

Terug naar overzicht

Move Beyond

Ridderstraat 88
4902 AC Oosterhout
Nederland / The Netherlands

Tel: +31 (0)162 571536
info@movebeyond.nl
Routebeschrijving